تفاوت سایت های داینامیک و استاتیک

  1. خانه
  2. /
  3. آموزش
  4. /
  5. تفاوت سایت های داینامیک و استاتیک

تفاوت سایت های داینامیک و استاتیک

در این مقاله آموزشی قصد داریم تا به بررسی تفاوت های بین سایت های استاتیک و سایت های داینامیک بپردازیم. قطعا برای بسیاری از افرادی که با دنیای وب آشنایی زیادی ندارند و برای کسب و کار خود به سایت نیاز پیدا می کنند، این تفاوت ها ایجاد سردرگمی می کند. مطالعه ی این مقاله به کسانی که قصد سفارش طراحی سایت دارند، توصیه می شود.

انواع وب سایت ها

وب سایت ها به دو دسته داینامیک ( dynamic ) که پویا هم گفته می شود و استاتیک ( static ) یا ایستا تقسیم می شوند. هر کدام از این دو دسته ویژگی هایی دارند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

static web design

 سایت استاتیک چیست؟

با ظهور اینترنت، وب سایت ها نیز متولد شدند. تا امروز تغییرات توسعه وب سایت ها باعث شد تا نسل های مختلفی از وب سایت ها ایجاد شوند. اولین نسل از وب سایت ها همگی از نوع استاتیک بودند.

سایت های استاتیک به وب سایت هایی گفته می شود که نیازی به تغییرات مداوم اطلاعات آنها وجود ندارد و عموما محتوای بدون تغییر و یک نواختی دارند. این نوع از سایت، پنل مدیریتی ندارد و مالک این سایت ها برای ایجاد هر تغییری در سایت خود باید با طراح سایت تماس گرفته و از او بخواهد که تغییرات مورد نظر را در سایت انجام دهد.

مزیت سایت های ایستا

  • دستمزد طراحی و توسعه این نوع از سایت ها بسیار کم است
  • سرعت لود شدن این سایت زیاد است
  • این سایت ها با زبان ها و کتابخانه های سمت کلاینت مانند CSS, Java Script, HTML  طراحی می شوند و از امنیت بیشتری نسبت به سایت های پویا برخوردار هستند
  • معمولا در زمان کوتاهی طراحی می شوند

 

dynamic Web Design static site

معایب سایت های ایستا

  • برای بروز رسانی محتوا و تغییر ساختار این نوع از سایت ها توسط خود مالک سایت، باید مالک به زبان های سمت کلاینت تسلط کافی داشته باشد
  • بعضا ارتباط و دسترسی به طراح سایت با گذشت زمان، سخت تر می شود
  • طراح سایت برای انجام تغییرات، مجددا هزینه طلب می کند
  • قابلیت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگریا اصطلاحا سئو کمتری نسب به سایت های پویا دارند

سایت پویا یا داینامیک چیست؟

 سایت های پویا معمولا پنل مدیریتی دارند تا مالک این سایت ها بتوانند از آن طریق بروز رسانی محتوا و تغییر بخش های مختلف سایت را  بدون تسلط بر برنامه نویسی داشته باشند. طراحی سایت پویا برای کسب و کارهایی کاربرد دارد که نیاز به تغییرات پی در پی محتوا داشته و مالک سایت در آینده قصد اعمال تغییرات در ظاهر و ساختار سایت را داشته باشد.

 

سایت پویا

 

هزینه توسعه سایت های پویا نسبت به سایت های ایستا معمولا بیشتر است. عموما چون کسب و کار های بزرگ به یک سایت با صفحات زیاد و پیچیده نیاز دارند، باعث افزایش زمان توسعه و به تبعه آن منجر به افزایش هزینه ی طراحی سایت نیز هم می شود. باید به این نکته دقت کرد که هزینه تغییر ساختار و ظاهر سایت های داینامیک بسیار کمتر از سایت های استاتیک می باشد.

مزیت سایت های پویا یا داینامیک

  • تغییر محتوا در سایت بدون محدودیت بوده و هزینه ای ندارد
  • از طریق پنل مدیریتی، ادمین سایت می تواند به راحتی و بدون نیاز به آموزش تغییرات مد نظر خود را انجام دهد
  • قابلیت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر همواره وجود دارد
  • معمولا بعد از طراحی و تحویل سایت دیگر نیازی به ارتباط با طراح سایت وجود ندارد

معایب طراحی سایت داینامیک

  • سرعت لود کمتری از سایت های استاتیک دارند
  • زمان توسعه سایت های داینامیک معمولا زیاد است
  • عموما امنیت کمتری نسبت به سایت های استاتیک دارند

نتیجه گیری

در این مقاله مزایا و معایب طراحی سایت های استاتیک و داینامیک را بیان نمودم. امروزه طراحی سایت به صورت استاتیک دیگر کاربرد زیادی ندارد و با توجه به رقابت زیادی که بین کسب ها و کارهای یک حوزه وجود دارد، داشتن یک سایت استاتیک، مزیت محسوب نمی شود. سایت های داینامیک قابلیت سفارشی سازی دارند و محدودیتی در تعداد صفحات و بروز رسانی محتوا ندارند. بیشتر ابزارهای سئو در پنل های سایت های داینامیک پیش بینی شده اند و زیبایی و جذابیت این وب سایت ها هر روز بیشتر و بیشتر می شوند.

یکی از روش ها توسعه وب سایت های پویا استفاده از سیستم های مدیریت محتوا می باشد. یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس است. که طبق آمارهای موجود از بین هر چهار سایت بیش از یک سایت توسط وردپرس طراحی شده است. از بین تمام وب سایت های اینترنتی ۲۸٫۹٪ از آن ها از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند، سهم بازار این سیستم مدیریت محتوا ۵۹٫۷٪ است.

از اینکه تا اینجای مقاله با ما همراه بودید، سپاس گذاریم. اگر قصد سفارش طراحی سایت را دارید، پیشنهاد می شود که مقالات دامنه یا domin چیست؟ (قسمت اول و دوم) و تفاوت هاست وردپرس با هاست عادی را نیز مطالعه بفرماید.

دسته بندی : آموزش-طراحی سایت
پروفایل نویسنده: حمید رضا آل رضا امیری
Hamid reza alereza amiri طراح سایت
Instagram
WhatsApp
LinkedIn
بیش از 10 سال سابقه و تجربه ی برنامه نویسی و طراحی سایت را دارد. او اکنون در کنار فعالیت های پژوهشی و تدریس در دانشگاه، به طراحی وب سایت ، سئو سایت ، مشاور سئو ، تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال مشغول هست. او همچنین در حال راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و کارآفرینی در حوزه تجارت می باشد. علاقه ی زیادش به حوزه برنامه نویسی باعث شده که همیشه در حال یادگیری مهارت های جدید باشد.
Search
Generic filters
آخرین مقالات
دسته بندی مقالات
دسته بندی برچسب ها

7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست