دامنه سایت یا Domain چیست؟ (قسمت دوم)

  1. خانه
  2. /
  3. آموزش
  4. /
  5. دامنه سایت یا Domain چیست؟ (قسمت دوم)

دامنه سایت یا Domain چیست؟ (قسمت دوم)

 

در مقاله قبلی به مفاهیم دامنه و معرفی انواع آن، خرید و روش پیدا کردن مشخصات مالک دامنه پرداختیم. در ادامه مباحث قبلی می خواهیم در این مقاله به تاثیر دامنه بر روی سئو سایت، مقایسه دامنه های ir. و com.، بررسی دامنه های منقضی شده و خرید آنها بپردازیم.

دامنه یا دامین سایت چیست؟

آیا انتخاب نوع دامنه بر روی سئو تاثیر دارد؟

گوگل با معرفی الگوریتم کبوتر مفهوم سئو محلی را مطرح کرد. در سئوی محلی، موتور جستوجو سایت هایی که در محدوده ی جغرافیای کاربر سرچ کننده قرار دارند، را لیست می کند. برای مثال اگر شما در شهر بابل، عبارت شرکت طراحی سایت را سرچ کنید، گوگل به احتمال زیاد شرکت های طراحی سایت ثبت شده در شهر بابل و امیرکلا را نشان می دهد، نه مثلا شرکت هایی را که در شهر کرمان یا بندر عباس ثبت شده اند.

از طرف دیگر گوگل در نتایج جستوجوها، معمولا فقط دامنه هایی را نمایش می دهد که از IP آن کشور استفاده می کنند. مثلا به ندرت پیش می آید که شما یک عبارت فارسی رو سرچ کنید و گوگل یک سایت با دامنه uk. یا ca. را برای شما لیست کند. پس برای سئوی سایت نباید از دامنه های مخصوص به کشورهای دیگر استفاده کرد. بهترین دامنه برای سایت هایی که همه ی مخاطبینش در داخل ایران حضور دارند، نوع ir. می باشد.

Buy Domain

نکات لازم برای انتخاب نام دامنه

نام دامنه ( دقت کنید نام دامنه مثلا hamidalereza ، نه نوع دامنه ir. ) هیچ تاثیری در رتبه بندی گوگل ندارد. اسم دامنه فقط بر ذهن مخاطب تاثیرگذار هست و بهتر است جوری انتخاب شود که در یاد افراد بماند. باید تلاش شود تا اسم دامنه با نوع کسب و کار مرتبط باشد. برای مثال برای یک سایت فروشگاهی توصیه می شود از کلماتی مانند shop یا store استفاده شود. استفاده از این کلمان هم کسب و کار شما را بهتر معرفی می کند و هم در خاطر مخاطبین می ماند.

بهتر است که در انتخاب نام دامنه از حروف فارسی، خط فاصله و اعداد استفاده نکنید. همچنین پیشنهاد می شود که طول نام دامنه از 15 حرف بیشتر نشود. طولانی شدن اسم دامنه باعث می شود تا از ذهن افراد خارج شود. برای مثال دامنه ی bonyadsazieyshomaltehran.ir  چه حسی را در شما بر می انگیزد؟

مقایسه ی دامنه های ir  و com

دامنه های com. برای سایت های عمومی به کار می روند. این نوع دامنه ها برای سایت های ایرانی قابل تحریم شدن نیستند و محدودیتی هم ندارند. اما سایت های ir. قابل تحریم شدن هستند و محدودیت هایی مانند استفاده از تبلیغات گوگل ADS و یکسری دیگر از سرویس ها را دارند.

از نظر قیمت دامنه های com. بسیار گران تر هستند و محاسبه ی قیمت آنها بر اساس دلار می باشد. امروز که در مرداد ماه سال 1401 هستیم قیمت متوسط یک دامنه com. در حدود 400 هزار تومان می باشد. در حالی که قیمت یک دامنه ی ir. حدود 15 هزار تومان می باشد. قطعا با افزایش قیمت دلار، هزینه ی دامنه های com. بیشتر هم می شود. این تفاوت قیمت بین دو نوع دامنه اصلا به معنی ضعیف بودن یا کم ارزش بودن دامنه ir. نیست. حتی توصیه می شود که برای سایت های داخلی از دامنه های ir. استفاده شود.

دامنه منقضی شده چیست؟

به دامنه ای منقضی شده می گویند که قبلا بر روی سایتی بوده و دیگر صاحب دامنه آن را تمدید نکرده است. یک باور اشتباه برای بسیاری از افراد وجود دارد که تصور می کنند عمر دامنه بر روی سئو سایت تاثیر دارد. آنها فکر می کنند که موتورهای جستوجو به دامنه ای که عمری مثلا سه سال دارد، جایگاه بهتری می دهد تا دامنه ای که عمر سه ماهه دارد. در حالی که طبق مستندات گوگل اصلا همچین موضوعی صحت ندارد.

خرید دامنه منقضی شده خوب است؟

خرید یک دامنه ی منقضی شده نسبت به دامنه ی جدید، مزایا و معایبی دارد که باید بررسی شود. مثلا در صورتی که یک دامنه منقضی شده بک لینک های زیادی داشته باشد، یک مزیت نسبی بشمار می رود. بک لینک یا به نوعی سئوی خارجی، به لینک هایی گفته می شود که از سایت های دیگر یا شبکه های اجتماعی به سایت ما زده می شود.

این بک لینک ها که به طور رایگان به سایت جدید، به ارث می رسد، باعث بالا رفتن بازدید ها از سایت می شود. باید این نکته را در نظر داشت که اکنون گوگل و دیگر موتورهای جستوجو بسیار هوشمند شده اند. ممکن است گوگل دریافت بک لینک از سایت هایی که موضوع و حوزه ای غیر مرتبط با سایت جدید دارند را یک فریب در نظر بگیرد. این کار در حکم سئو کلاه سیاه می باشد و سایت از طرف موتور جستوجو دچار جریمه می شود.

پس باید تمام بک لینک های دامنه منقضی شده را بررسی کرد. فقط در صورتی بک لینک های دامنه منقضی شده مفید واقع می شوند که اولا تعداد زیادی باشند و ثانیا از سایت های معتبر و مرتبط دریافت شوند.

یکی از معایب استفاده از دامنه های منقضی شده این است که، نام دامنه دلخواه ما نباشد. ممکن است یک دامنه منقضی شده با تعداد بک لینک مناسب پیدا کنید، اما چون نام دامنه هیچ ارتباطی با کسب و کار شما ندارد، بهتر است که از آن استفاده نکنید.

سایت های بررسی دامنه های منقضی شده

برای پیدا کردن دامنه های منقضی شده، با توجه به نوع دامنه باید به یکی از منبع زیر مراجعه کرد:

expired domain

برای استفاده از تمام ویژگی های سایت https://www.expireddomains.net باید در آن عضو شد. بعد از عضویت امکان اعمال انواع فیلترها بر روی دامنه های موجود وجود دارد. فیلترهایی از قبیل تاریخ منقضی شدن، نوع دامنه ( مثلا com. یا net. )، کلمات یا حروف موجود در ابتدا یا انتهای نام دامنه، تعیین حداقل و حداکثر بک لینک های موجود در دامنه.

ممکن است اطلاعاتی که ارائه می شود خیلی دقیق نباشد. بعد از انتخاب دامنه کاندید شده، بهتر است برای بررسی تعداد بک لینک های از سایت moz.com کمک بگیرید.

پروفایل نویسنده: حمید رضا آل رضا امیری
Hamid reza alereza amiri طراح سایت
Instagram
WhatsApp
LinkedIn
بیش از 10 سال سابقه و تجربه ی برنامه نویسی و طراحی سایت را دارد. او اکنون در کنار فعالیت های پژوهشی و تدریس در دانشگاه، به طراحی وب سایت ، سئو سایت ، مشاور سئو ، تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال مشغول هست. او همچنین در حال راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و کارآفرینی در حوزه تجارت می باشد. علاقه ی زیادش به حوزه برنامه نویسی باعث شده که همیشه در حال یادگیری مهارت های جدید باشد.
Search
Generic filters
آخرین مقالات
دسته بندی مقالات
دسته بندی برچسب ها

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست